Lees alles over onze crowdfunding

The Daysies komen er aan! 

Doe jij al met ons mee? 

In de week van 24 september 2018 is onze crowdfundingcampagne gestart. Wij willen ons doelbedrag heel graag halen zodat wij ons fantastische spannende hoorspel ‘The Daysies en het mysterie van de verdwenen stem’ kunnen produceren! Het eerste verhaal van deze avonturenserie. 

Wij hopen op veel financiële steun van familie, vrienden en andere geïnteresseerden om dit mooie project te laten slagen! Wil je nog meer weten over het project? Je kunt ons altijd een email sturen.  

Crowdfunding? 

Nog niet iedereen is bekend met het fenomeen crowdfunding. Crowdfunding betekent dat een product (in ons geval is dat een hoorspel voor kinderen vanaf 9 jaar) gefinancierd wordt door een grote groep mensen. Er bestaan veel platformen om te kunnen crowdfunden. Wij hebben gekozen voor een bekend en veilig Nederlands platform, genaamd Voordekunst. Dit is hèt platform voor creatieve producten. Op die website zal onze campagne van start gaan.

Wij zijn ervan overtuigd dat wij iets bijzonders gaan maken. Iets dat kinderen heel cool zullen vinden. Om ons hoorspel ook daadwerkelijk te kunnen produceren, moeten wij kosten maken. Kosten omdat wij ook andere professionals nodig hebben. Professionals op het gebied van sounddesign, regie, stemacteren en bijvoorbeeld  een geluidsstudio.

Jullie kunnen ons helpen door onze crowdfundingcampagne te steunen met een kleine (of wat grotere 😉 bijdrage.) Dan zorgen wij ervoor dat ons coole hoorspel met de feestdagen in de digitale winkel verkrijgbaar is en kunnen jullie er als eerste over beschikken.

Stel dat het toch niet lukt om het totaalbedrag te crowdfunden (wat wij ons natuurlijk niet kunnen voorstellen) dan krijg je gewoon je donatie teruggestort op je bankrekening aan het eind van de campagne. Lees nog meer over crowdfunden bij Voordekunst

Tegenprestaties 

Als je doneert, wat krijg je ervan voor terug? Als je doneert krijg je in ieder geval ons hoorspel. Maar je kunt een bedrag doneren in ruil voor een tegenprestatie. Wij hebben hele leuke tegenprestaties bedacht.

Wat dacht je van een cool verjaardagsfeestje of een acteerworkshop voor je kinderen? Ook hebben wij een workshop hoorspel maken ontwikkeld. Gaaf!

Maar er is nog veel meer. Wat wij allemaal hebben bedacht hebben en of er iets voor je bij zit kun je zien bij Voordekunst. Mocht je alleen een gift willen schenken zonder tegenprestatie dan kan dat natuurlijk ook!

Samen een scene repeteren
Even opwarmen tijdens de acteerworkshop
Kinderfeestje!
Kinderfeestje!

Update 1

Woh wat fantastisch na een paar dagen hebben we al bijna 25 % van ons doelbedrag gehaald! 

Wij willen beginnen met het bedanken van: Peter, Igna, Maureen, Klaas, Mieke, Max, Harry, An, Tante Joeke, Annetje, Edwin, Mandy, Audrey, Helene, Jeanette, Franny, Jan, Spudels, iemand uit Kerkehout, Barbara, de jaegertjes, Chantal, Elvita, Ben, Hans, Hanneke, Annemieke, Bart, Janina en Madzy! Wat lief en bijzonder dat jullie ons nu al zo steunen.

Jullie zijn te gek!

Wij hebben ontzettend leuke reacties gekregen op onze illustraties.

Maar hoe vind je eigenlijk een illustrator die de personages die je hebt bedacht tot leven kan brengen?

Mei 2018 gingen wij op zoek naar een illustrator. Dat was nog een hele zoektocht. Er zijn namelijk heel veel illustratoren en heel veel verschillende tekenstijlen.
Na een online pitch uitgezet te hebben op Nederlandse en internationale platformen ontvingen wij de meest bijzondere en gave illustraties. Er zaten zelfs een paar groene Daysies bij. Maar wat vinden kinderen van 9 nu eigenlijk leuk? Die vraag konden wij natuurlijk het beste stellen aan de kinderen zelf. Wij besloten een kinderpanel samen te stellen en vroegen ze om de illustratie te kiezen die hen het meeste aansprak. Er kwam een duidelijke winnaar uit de bus.

Marion Gale, tenminste haar profielplaatje…

Marion Gale, roepnaam Gale is pas 22 en maakt fantastische tekeningen. Gale woont en werkt op de Filipijnen (ja, daar waar laatst die tyfoon aan land kwam dus we maakten ons een beetje ongerust maar zij en haar familie hebben het natuurgeweld goed doorstaan)
Op basis van onze aanwijzigingen is Gale aan slag gegaan en de laatste hand is inmiddels gelegd aan de overige personages. Heel binnenkort zullen wij Tom, Joep en Rozzie Splash, de overige bandleden van The Daysies, aan jullie voorstellen!

Links, de eerste schetsen. Rechts Deez en Daisy nu.

Natuurlijk houden wij jullie op de hoogte van onze campagne. Superfijn dat jullie ons nu al hebben gesteund. MAAR WE ZIJN ER NOG NIET dus we hopen dat jullie ons blijven helpen door anderen over ons project te vertellen.

Liefs en tot snel
Julia & Laura

Update 2

45 donateurs en al 61% van het doelbedrag.

ECHT EEN FANTASTISCH RESULTAAT !!

YEAH ! Wij hebben weer NIEUWE donateurs die willen we graag in het zonnetje zetten; Superbedankt !!! Wim, Peter, Derkien, Jane, Janine, Minke, Bram, Thijs, Fam Wittens, Kitty, Jannie, An, Laurine, Pamela, Natasja, Kidswing Wesseling, Jorick, Anke, Arthur, Sandra & Mae.

Naast dat jullie gedoneerd hebben voor ons hoorspel en onze gave eco-tas, zijn er inmiddels ook boekingen voor kinderfeestjes en acteerworkshops binnen gekomen. WAT ONZETTEND LEUK! Wij verheugen ons heel erg op de feestjes en acteerworkshops die wij binnenkort mogen geven. Het heeft onze campagne in korte tijd een geweldige boost gegeven.

Maar …neem van ons aan ELKE donatie is MEER dan welkom! Het staat niet alleen voor het steeds een stapje dichterbij komen om ons hoorspel in de studio op te kunnen nemen. Voor ons betekent het dat onze droom langzamerhand werkelijkheid begint te worden.

Een crowdfundingscampagne is niet zo maar iets. Het is best spannend. Wie gaat er doneren? Voor welke tegenprestatie kiest diegene dan? Wij houden allebei de campagnepagina nauwlettend in de gaten en met elke donatie worden wij nog fanatieker en creatiever om het resterende bedrag binnen te halen. Hiervoor hebben wij nog 17 dagen. JA jullie lezen het goed! Nog 17 dagen te gaan om die 39% binnen te halen.We zijn er nog niet dus: Hoort zegt het voort.

Als wij ons doelbedrag bij elkaar krijgen gaan wij ons hoorspel opnemen in Hilversum bij Frans de Rond www.fransderond.nl. Frans heeft al heel veel prachtige hoorspelen opgenomen voor zowel volwassenen als kinderen. In de volgende update vertellen wij meer over het verhaal en de personages.

Nogmaals bedankt voor al jullie hulp tot nu toe!
Liefs Julia & Laura

PS:Wij durven het bijna niet te vragen…

Maar zouden jullie onze ambassadeurs willen zijn door over ons project te vertellen?

Jullie zouden ons er enorm mee helpen!

Hieronder nog een paar FAQ voor als je anderen vertelt over ons project;

1. Wat is het verschil tussen een luisterboek en een hoorspel?
Bij een hoorspel hoor je dialogen tussen meerdere personages ondersteund door geluidseffecten. Bij een audiobook leest er alleen iemand voor.

2. Waarom een hoorspel?
Een hoorspel prikkelt de fantasie en je kunt je als kind terugtrekken in je eigen wereld met een mooi verhaal op je oren.

3. Krijg ik het hoorspel op een cd?
Nee. Je krijgt een link naar een digitale download (spreektaal) voor op je tablet, telefoon of computer.

4. Waarom moet ik het hoorspel nu bestellen terwijl het er nog niet is?
Wij kunnen het hoorspel alleen maken als wij het doelbedrag halen. Het hoorspel is ALLEEN tijdens onze campagne als pre-order te koop voor onze aktieprijs van 10 euro. (halen wij het doelbedrag niet dan krijg je jouw bijdrage gewoon teruggestort) Voor mensen die het hoorspel na de campagne bestellen kost het hoorspel 14,95.

5. Waarom bieden jullie ook tassen, kinderfeestjes en workshops aan terwijl het om een hoorspel gaat?
Bij een crowdfundcampagne heb je een doelbedrag dat je vooraf hebt berekend om je product te kunnen maken. Om dat bedrag bij elkaar te krijgen is het gebruikelijk al je ‘kunnen’ in te zetten en zoveel mogelijk te bieden in de vorm van tegenprestaties aan donateurs zodat zij in ruil daarvoor jouw campagne kunnen steunen. In tegenstelling tot het hoorspel zijn deze tegenprestaties echt alleen te boeken tijdens onze campagne.

6. Het is toch een hoorspel waarom zitten er dan toch illustraties bij?
Bij een download wordt tegenwoordig een digitale cover geleverd.

7. Waarom crowdfunden?
Crowdfunden is eigenlijk met de pet rond gaan en een interessant alternatief voor bv een lang traject van aanvragen van subsidie of een lening. Een groot voordeel van crowdfunden is dat je in direct contact staat met je doelgroep.

8. Zijn er nog meer verhalen?
Ja zeker. The Daysies en het mysterie van de verdwenen stem is het eerste verhaal uit onze serie.